Secretele de întinerire a gâtului

Cei mai mulți dintre noi ne punem toate energiile în îngrijirea minuțioasă a feței, uitând adesea de zona gâtului și a decolteului, care este cel mai evident indicator al vârstei. Drept urmare, în timp, discrepanța dintre ele devine foarte vizibilă.

Există mai multe motive pentru care pielea de pe gât îmbătrânește mai devreme decât cea a feței.

 • În primul rând, aceasta este deteriorarea stratului de epidermă cauzată de soare. Pielea din această zonă este mai subțire, astfel încât efectele nocive ale razelor UV sunt mai extinse și mai profunde, ducând la distrugerea colagenului și la subțierea în continuare a pielii, ducând la formarea ridurilor.
 • Mușchii zonei gulerului sunt relativ slabi și, fără exerciții fizice adecvate, pielea se lasă odată cu vârsta.

Cea mai bună modalitate de a încetini procesul de îmbătrânire și de a obține un gât întinerit este să luați măsurile necesare pentru a menține tonusul muscular și a crește elasticitatea epidermei.

Femeie cu pielea gâtului întinerită

Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, este necesar să urmați câteva recomandări care să-i îmbunătățească aspectul și să încetinească schimbările legate de vârstă în această zonă.

 • Aplicați întotdeauna protecție solară pe gât și pe piept. Rețineți că pielea din aceste zone este foarte sensibilă și mai susceptibilă la lumina soarelui.
 • Folosiți produse cosmetice anti-îmbătrânire cu o concentrație mare de antioxidanți (vitamine E, A, C), precum și creme hidratante speciale concepute special pentru zona gulerului.
 • Căutați produse care conțin ceramide care previn pierderea umidității, peptide și coenzima Q10 care stimulează procesele metabolice în celule și încetinesc procesul de îmbătrânire și acid hialuronic care menține echilibrul hidric, tonusul și elasticitatea dermei.
 • Includeți exerciții eficiente în rutina zilnică de întinerire a gâtului, care vă vor ajuta la creșterea tonusului muscular în această zonă.
 • Practicați o postură perfectă. Ține-ți capul sus, iar cutele din zona gulerului sunt netezite automat.
 • Bea cel puțin 6-8 pahare de apă pe zi. O cantitate suficientă de lichid contribuie la o bună hidratare a organismului, eliminând toxinele și prelungind tinerețea.
 • O pernă înaltă este cel mai rău inamic al procesului de întinerire a gâtului.
 • Utilizați în mod regulat măști și comprese de contrast pe bază de plante. Astfel de proceduri contribuie la detoxifierea pielii, o strâng și o tonifică.
 • Înainte de a merge la culcare, aplică o bună cremă hrănitoare antirid în zona gulerului.

Chirurgie Plastică

În unele cazuri, pot fi indicate injecțiile cu Botox sau Dysport, dar această soluție nu este recomandată tuturor. Laserele de reducere a ridurilor stimulează creșterea colagenului și a elastinei, iar liftingul chirurgical este excelent pentru schimbările legate de vârstă, dar aceste proceduri invazive sunt destul de costisitoare și au propriile lor contraindicații. Recuperarea după ele durează mult.

Prin urmare, este mai bine să începeți îngrijirea anti-îmbătrânire cât mai devreme pentru a nu fi nevoit să recurgeți mai târziu la metode costisitoare.